In mijn laatste semester tijdens mijn studie kregen wij de opdracht om de sector waterbouw interessant te maken voor jongeren. Jongeren moesten meer maritieme en technische studies gaan doen en aan ons de taak om te kijken hoe dat moest.

Na wat onderzoek en brainstormen kwam ik op het idee om het Palm-eiland, dat is aangemaakt door Nederlanders voor de kust van Dubai, naar Nederland te halen. Het idee was een conceptversie te maken van Amsterdam Island en de jongeren mee te nemen op reis door de wereld van de waterbouw wanneer er een eiland wordt gebouwd aan de Nederlandse kust.

Om het eiland is als fundering een verhaal gecreëerd om het zo echt en waarheidsgetrouw mogelijk te maken. Er is gekeken naar welke studies en interesses er in welke fases van het bouwen van een eiland naar voren komen om hier in de toekomst lespakketten en projecten op te baseren, iets waar de organisatie Waterbouw al mee bezig was.

Uiteindelijk is het door een stukgelopen contact tussen projectgroep en opdrachtgever helaas gebleven bij een concept met verschillende visuals.