Een opdracht voor Waterbouw

Waterbouw representeert verschillende studies die iets te doen hebben met water, scheepsbouw en andere maritieme vakgebieden. Dit op verschillende opleidingsniveau’s. Iemand van Waterbouw kwam bij ons in de minor met de vraag of iemand hen kon helpen met het probleem dat jongeren te weinig interesse tonen in en zich niet genoeg aanmelden bij de genoemde studies. Na een ronde pitchen binnen de minor kreeg mijn projectgroep het project toegewezen en zijn wij met het project aan de gang gegaan met als concept Amsterdam Island.

Het concept

Het concept is ingedeeld in drie fases die zodanig worden verspreid onder de doelgroep. Deze fases zijn bepaald door middel van het AIDA-model (Attention. Interest, Desire & Action).

 

Fase 1 (attention) is het probleem verspreiden:

Amsterdam ontvangt jaarlijks heel veel toeristen, bijna teveel. De straten worden beladen met toeristen en de bewoners van de stad ergeren zich hier aan. Ook voor de toeristen zelf is het lange wachten voor attracties en de drukte om zich heen een ergernis.

 

Fase 2 (interest) is de oplossing verspreiden:

We gaan Amsterdam Island bouwen. Dit eiland moet aan de Noordzeekust komen en moet de toeristenstroom overnemen van Amsterdam. Zie het als wat de Zaanse Schans voor Zaandam is. Op het eiland moeten de grachten komen met de authentieke grachtenpanden. Ook moeten er een Damplein, coffeeshops, nachtclubs en andere toeristische trekpleisters van Amsterdam te vinden zijn op het eiland.

 

Het enige struikelpunt is dat het eiland wel eerst gerealiseerd moet worden. Hier komt Waterbouw bij kijken. De verschillende partijen die deze organisatie vertegenwoordigd hebben veel ervaring met het realiseren van eilanden en dergelijke projecten op nationaal en internationaal niveau.

 

Fase 3 (design & action) is de call-to-action:

Ze gaan niet alleen aan de slag met de professionals van nu, maar ook met die van de toekomst. Het eiland zal een groot onderdeel zijn van het toeristisch beeld van Nederland in de toekomst. Dus, waarom zou de toekomst van Waterbouw hier niet al aan mee werken? Zo worden middelbare scholieren die aanleg hebben voor wat Waterbouw aanbiedt meegenomen in het project van het bewerkstelligen van het eiland.

 

De scholieren worden uitdagingen voorgelegd die terug komen in de verschillende stappen die komen kijken bij het realiseren van een eiland. Zo moet er gebaggerd worden, de bodem moet onderzocht worden, er moet veel verscheept worden en het liefst moet het eiland nog klimaatneutraal worden ook.

 

Deze uitdagingen hebben een grote impact op de toekomst van Nederland en dus op die van de huidige scholieren. Het vormgeven aan hun toekomstig Nederland zal een grote drijfveer zijn om deel te nemen aan dit immense project.

De uitvoering

Het verhaal is gepitcht aan de opdrachtgever met verschillende vormen van drukwerk en een video. De opdrachtgever was zeer enthousiast, maar heeft verder geen contact meer opgenomen met onze projectgroep, dus heeft het project helaas geen verdere uitvoering ondervonden.

Conceptvisualisaties

Copyright Johan Cupido 2019

Spoorstraat 146F
8933 CG Leeuwarden
+31 0613614645 – info@johancupido.nl

BTW-nummer: 1234567890

KVK-nummer: 1234567890