Friluftsliv

Noorse toneelschrijverDe Noorse toneelschrijver Henrik Ibsen werd geboren op 20 maart 1828 in Skien, Noorwegen. Een van de meest gevierde schrijvers uit de wereldliteratuur, Ibsen is vooral bekend om zijn toneelstukken Een Poppenhuis en Hedda Gabler. In 1852 verliet Ibsen Noorwegen voor Rome, nadat hij kritiek had gekregen op een toneelstuk dat hij had geschreven. Hij zou de volgende 27 jaar in Italië, Duitsland en Denemarken wonen, en pas in 1879 terugkeren naar Noorwegen na het ontvangen van een staatspensioen. Tijdens zijn ballingschap schreef Ibsen enkele van zijn beroemdste werken, waaronder De wilde eend, Peer Gynt en Een vijand van het volk. Ibsen's toneelstukken staan bekend om hun psychologisch realisme en verkenning van sociale kwesties als huwelijk, klasse en religie. Hij stierf op 23 mei 1906 in Kristiania (nu Oslo), Noorwegen.

Noorse snoepjesAls de meeste mensen denken aan Noorse zoetigheden, is het eerste waar ze aan denken waarschijnlijk friluftsliv. Deze populaire Noorse activiteit draait om het genieten van de buitenlucht, en veel mensen die van friluftsliv houden eten ook graag zoete hapjes terwijl ze op ontdekkingstocht zijn. Enkele van de populairste Noorse zoetigheden zijn lefse (een soort platbrood), krumkake (een soort wafel) en fyrstekake (een soort cake). Deze heerlijke lekkernijen worden vaak gegeten bij een kopje koffie of thee, waardoor ze de perfecte manier zijn om te genieten van een pauze na het wandelen of skiën. Dus als je de volgende keer een reis naar Noorwegen plant, neem dan zeker wat lekkere Noorse zoetigheden mee!

Woningaanbod zwedenZweden staat bekend om zijn hoge levenskwaliteit, en een groot deel daarvan is de toewijding van het land aan friluftsliv, oftewel buitenleven. Als gevolg daarvan hebben de Zweden een sterke band met de natuur, en veel huizen zijn met dat doel gebouwd. In Zweden is het niet ongewoon om mensen lopend of fietsend naar hun werk te zien gaan, zelfs midden in de winter. En in het weekend zie je Zweden vaak wandelen, vissen of gewoon buiten zijn. Deze liefde voor het buitenleven strekt zich ook uit tot de Zweedse huizen, die ontworpen zijn om te profiteren van natuurlijk licht en volop mogelijkheden bieden om van het buitenleven te genieten. Of het nu een ruim balkon is of een gezellig zitje bij het raam, elk Zweeds huis heeft een manier om in contact te komen met de natuur. Dus als je op zoek bent naar een plek om je thuis te noemen met een geweldige levenskwaliteit, dan kun je niet misgaan met Zweden.

Lees meer over dit topic op deze site friluftsliv.

friluftsliv

Uitkeringen zwedenZweden is een land dat vaak wordt geassocieerd met lange winters en donkere avonden. Er is echter veel meer in dit Scandinavische land dan alleen maar donkere winters. Zweden is ook een land van ongerepte bossen, glinsterende meren en pittoreske dorpjes. In feite hebben de Zweden een grote liefde voor het buitenleven, en dit wordt weerspiegeld in hun nationale tijdverdrijf "friluftsliv" - wat "leven in de open lucht" betekent. Friluftsliv draait om tijd doorbrengen in de natuur, en het is iets wat de Zweden heel serieus nemen. Van wandelen en kamperen in de zomermaanden tot skiën en schaatsen in de winter, friluftsliv is een belangrijk onderdeel van de Zweedse cultuur. En het is niet alleen een manier om de tijd te doden - er zijn veel gezondheidsvoordelen verbonden aan buiten zijn. Onderzoek heeft bijvoorbeeld aangetoond dat in de natuur zijn het stressniveau kan verlagen, het geestelijk welzijn kan verbeteren en zelfs de immuniteit kan verhogen. Dus als je je de volgende keer down voelt, waarom maak je dan geen wandeling in het park? Misschien vind je wel het perfecte tegengif voor het moderne leven.

Scandinavische gezondheidDe Scandinavische landen staan bekend om hun hoge levenskwaliteit, en een goede gezondheid is daar een belangrijk onderdeel van. De Wereldgezondheidsorganisatie rangschikt Denemarken, IJsland, Noorwegen en Zweden als vier van de tien beste landen ter wereld op het gebied van gezondheid. Er zijn veel factoren die bijdragen aan de goede gezondheid van de Noordse burgers, maar een van de belangrijkste is friluftsliv. Deze term, die is afgeleid van de Noorse woorden voor "vrije lucht" en "leven", verwijst naar het belang van tijd buiten doorbrengen. De Scandinaviërs hebben een lange traditie van genieten van de natuur, en friluftsliv is verweven in het weefsel van de Scandinavische cultuur. Van wandelen en kamperen tot vissen en jagen, er zijn eindeloos veel manieren om in Scandinavië van de natuur te genieten. En uit onderzoek blijkt dat friluftsliv talrijke voordelen heeft voor de gezondheid, zoals het verminderen van stress, het verbeteren van de geestelijke gezondheid en het bevorderen van lichamelijke activiteit. Dus als je je gezondheid wilt verbeteren, kan meer tijd in de natuur doorbrengen een goed begin zijn.

scandinavische-gezondheid

Leven in zwedenZweden is een land met een rijke cultuur en een lange geschiedenis. Het ligt op het Scandinavische schiereiland en wordt in het westen begrensd door Noorwegen en in het oosten door Finland. Met iets meer dan 10 miljoen inwoners is Zweden dunbevolkt in vergelijking met de buurlanden. Dit komt deels doordat een groot deel van het land bedekt is met bossen en bergen.Zweden staat bekend om zijn aandacht voor milieu en duurzaamheid. In het Zweeds is er zelfs een woord voor dit concept: friluftsliv. Het betekent losjes "vrije lucht leven" en verwijst naar het idee om tijd buiten in de natuur door te brengen. Deze liefde voor de natuur is duidelijk in het dagelijks leven, van de manier waarop de Zweden naar hun werk pendelen (velen fietsen of lopen) tot de manier waarop ze zich in het weekend ontspannen (door te wandelen, vissen of kamperen). Zweden hebben ook een sterk sociaal verantwoordelijkheidsgevoel en zijn zeer betrokken bij hun gemeenschap. Het is bijvoorbeeld niet ongewoon dat buren elkaar helpen met taken als het scheppen van sneeuw of het schilderen van hekken. Al deze elementen komen samen om een unieke manier van leven te creëren die uitgesproken Zweeds is. Als je overweegt naar Zweden te verhuizen, wees dan voorbereid op een andere manier van leven - maar wel een die veel voordelen biedt.


Gerelateerde berichten

Gepubliceerd door

bhtvdmeer

bhtvdmeer

Just another HTMLy user